H-1139 Budapest, Rozsnyay utca 3.  |   Levelezési cím: 1558 Budapest, Postafiók: 20.

Telefon: +36 1 349-6308, 349-6309   |   E-mail: lang.muvelodesi@gmail.com

Décsi Attila emlékére
(1948-2021)

Egy korszak lezárult…

Megdöbbenve tudatjuk, hogy Décsi Attila kollégánk és barátunk, március 7. napján hosszan tartó, méltósággal viselt betegségével vívott harcában — végleg alul maradt.

A zene szeretetét nagyapjának köszönhette, aki még gyermekként megtanította őt tangóharmonikázni. Zenei pályafutását sorkatonai szolgálata alatt kezdte, de valódi zeneművészeti és gitár tudását a Pege Aladár vezette gitár tanszak elvégzésével szerezte meg.

Zenészként, zenekarvezetőként került a Láng Művelődési Központba 1996-ban, amikor a valaha szebb napokat megért „TE+ÉN Klub” ismételt felfuttatása lett a cél. A Décsi Attila vezette „Láng zenekar” művészi igényességének köszönhetően a „Láng” pénteki rendezvényei a táncolni vágyók között egyre népszerűbbé váltak, újra „teltházasok” lettek olyannyira, hogy 2012-ben a vasárnapi rendezvények is elindulhattak, hasonló sikerrel. A vendégek igényelték az érthető, standard táncok alapján összeállított műsort, amit kezdetben duó, majd trió felállás adott elő, mindig élő, helyszínen megszólaló hangszereken. Különlegességnek számított, és a közönség mindig nagy csodálattal nézte, ahogy Attila a szintetizátorhoz kapcsolt pedálsoron, lábbal biztosította gitározásához a zenei kíséretet!

A 2020 elején diagnosztizált betegségét követően hosszú és kemény rehabilitációja sikeresnek látszott. Keményen gyakorolt, készült a visszatérésre, ám sajnos a szervezete végül feladta a harcot. Személyiségének, sajátos humorának emléke mindig velünk marad!

Egy korszak végleg lezárult…