H-1139 Budapest, Rozsnyay utca 3.  |   Levelezési cím: 1558 Budapest, Postafiók: 20.

Telefon: +36 1 349-6308, 349-6309   |   E-mail: lang.muvelodesi@gmail.com

Kedves Látogatóink, Vendégeink!
 
A 194/2021. (IV. 26) Kormányrendelet értelmében négymillió beoltott elérése után, vagyis május 1-től a kulturális és közművelődési színterek is megnyithatnak. Tájékoztatjuk Önöket, hogy a fenti kormányrendelet alapján egyelőre a Láng Művelődési Központ csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható a 18 éven felüli korosztálynak. A 18 éven aluliak pedig csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében léphetnek be. A rendelet szerint belépéskor a szolgáltatónak kell ellenőrizni az igazolvány meglétét és érvényességét.
 
A törvényeket és a jogszabályokat mindenkinek, egyénnek és közművelődési intézménynek egyaránt kötelessége betartani. Amennyiben a rendelet hatályait a szolgáltató megszegi, akár 1 évre is bezárható. Kérjük Önöket, ne vitassák munkatársainkon keresztül a rendeletet, mert ők csak a munkájukat végzik, és a hatályos jogszabályokat be kell tartatniuk. Megértésüket, türelmüket és együttműködésüket elősre is köszönjük!
 
 
Házirendünk kiegészítése a fennálló rendeleti szabályozásokra való tekintettel
A Láng Művelődési Központ házirendjének kiegészítése „a Kormány 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelete a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról” alapján.
 
A Láng Művelődési Központ 2021-ben a fenti rendelet alapján a négymilliomodik COVID-19 elleni védőoltás után fogadja újra a látogatóit, vagyis 2021. május 10-től nyitva tart egy meghatározott, egyelőre ideiglenes – a programok és rendezvények időpontjaihoz igazodó – rend szerint.
 
A következő feltételeket kérjük betartani:
 
– A Láng Művelődési Központ a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak (18. életévüket be nem töltött személyek) számára látogatható.
 
– A fenti rendelet alkalmazásában koronavírus ellen védett személy az, aki ezt a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány) bemutatásával igazolja.
 
– A koronavírus elleni védettség igazolása során az érintett a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatására külön is felhívható, azzal a feltétellel, hogy az ellenőrző személy az adatokat semmilyen formában nem rögzítheti.
 
– A Láng Művelődési Központ területén nem kötelező a szájmaszk használata, azon itt dolgozók kivételével, akik nem minősülnek koronavírus ellen védett személynek. Azonban kérjük, vegyék figyelembe, hogy a Láng Művelődési Központ közösségi közlekedő tereiben a szájmaszk használata továbbra is ajánlott!
 
– Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, csoportvezető. A csoportvezetők is abban az esetben léphetnek be, ha rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Azon szakköreink, csoportjaink esetében, ahol annak tagjai kiskorúak a beléptetés a következőképpen történik:
  1. A foglalkozásvezető a foglalkozás megkezdése előtt a főbejáratnál várja a csoportját és ő viszi be a gyerekeket az épületbe.
  2. A foglalkozást követően ide is kíséri vissza őket.
  3. Azok a szülők, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, beléphetnek az épületbe várakozni és ott igénybe vehetik a szolgáltatásainkat.
  4. Azok a felnőttek, akik ezzel nem rendelkeznek, azok sajnos nem léphetnek be az intézmény területére.
 
– A beléptetési ellenőrzés folyamatos biztosítása az információs kollégák feladata:
  1. A Látogatók védettségi igazolványának és személyazonosságának az ellenőrzése.
  2. Feladatuk azon esetleges látogatók felszólítása a távozásra, akik ezen okmányaikat nem tudják felmutatni.
  3. Látogatóink személyes adatait semmilyen módon nem rögzítjük!
 
Tisztelettel kérjük megértésüket, türelmüket és együttműködésüket a szabályok betartásában!
Munkatársaink mindent megtesznek annak érdekében, hogy Önök ismét jól érezhessék magukat intézményünkben. Kellemes és hasznos időtöltést kívánunk minden Látogatónknak!
 
Budapest, 2021. május 10.
Láng Művelődési Központ vezetősége