H-1139 Budapest, Rozsnyay utca 3.  |   Levelezési cím: 1558 Budapest, Postafiók: 20.

Telefon: +36 1 349-6308, 349-6309   |   E-mail: lang.muvelodesi@gmail.com

A www.lmk.hu weboldal tartalmának szerzői joga az Angyalföldi Láng Művelődési Központ Közművelődési Egyesületét illeti meg, kivéve abban az esetben, ha a konkrét dokumentumban más forrás van feltüntetve, illetve a szerzői joggal kapcsolatban egyéb közlés történik. Ebben az esetben annak megfelelően kell eljárni.

 

Linkek elhelyezése

Az www.lmk.hu szerkesztősége örül, ha egyéb oldalakon rámutató linket helyeznek el. Ilyen esetben nem kell engedély, elég ha a szerkesztőséget értesítik.

(A méltatlan környezetbe helyezett kapcsolódás ellen azonban kifogást emelünk, és annak megszüntetését kezdeményezzük!)

 

Tartalom felhasználása

A honlap eredeti tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, hang, videó, animáció stb.) csak előzetes írásbeli engedéllyel használható fel.
Nem kell engedély az idézéshez. Az idézésnek azonban meg kell felelnie a vonatkozó törvények* paragrafusainak. Idézés esetén - forrás megjelöléssel - kérünk rámutatni (link elhelyezése) a weboldal megfelelő oldalára.
Cikkek másodközléséhez (szó szerinti közlés) engedély kell.
A e weboldalon található, hírügynökségi forrásokon alapuló cikkek közlése tilos.

 

Képek felhasználása

Az www.lmk.hu weboldalon található képeket szerzői jogok védik, azok felhasználása engedélyköteles. Az www.lmk.hu weboldalon elhelyezett képeket előzetes engedély nélkül tilos lementeni és kereskedelmi célra felhasználni. Magyarországon az emberek nagy többsége úgy gondolja, hogy ha egy képen nincs felirat vagy esetleg vízjel, akkor az szabadon felhasználható. Ez azonban hatalmas tévedés. A szerzői jog minden képre vonatkozik, tehát ameddig a szerző nem nyilatkozik a kép szabad felhasználásáról, addig azért a képért jogdíjat kell fizetni, még abban az esetben is, ha a kép nincs vízjellel ellátva. A szerzői jog védelmére és a jogsértések felderítésére ma már igen fejlett technológia áll rendelkezésre. Könnyen és gyorsan tudják szűrni a digitális képeket pixel és IPTC adatok alapján, így a képtulajdonosok könnyen rá tudnak találni a saját tulajdonú fotóikra. A szerzői joggal visszaélőket rendőrségi eljárás keretében felelősségre vonják, de a jogdíjak utólagos megfizettetése miatt akár bírósági ügy is lehet a szerzői joggal való visszaélés következménye.

 

Egyéb

A honlap tartalmi és formai alkotórészei közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a honlap tartalmától eltérő célra.
A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de semmiféle felelősséget nem vállalnak bármely, ezen információk használatából adódó kár bekövetkeztéért.
A honlapon feltüntetett minden programmal kapcsolatban a műsorváltozás jogát fenntartjuk!
Amennyiben további kérdései lennének, vagy közlési engedélyt szeretne kérni az alábbi e-mail címen megteheti: lang.muvelodesi@gmail.com

 

*Vonatkozó törvények

A másodközlésnek és az idézésnek meg kell felelnie a sajtóról szóló 1986. évi II. tv., a Büntető törvénykönyv (1978.évi IV. tv.), a Polgári törvénykönyv (1957. évi IV. tv.), a Szerzői jogról szóló (1999. évi LXXVI. tv.) törvények megfelelő paragrafusainak. A Hivatal engedélye nélkül az oldalak bármely alkotóeleme (együtt és külön-külön is) online vagy nyomtatott reprodukálása nyilvános közzététel céljából tilos.