H-1139 Budapest, Rozsnyay utca 3.  |   Levelezési cím: 1558 Budapest, Postafiók: 20.

Telefon: +36 1 349-6308, 349-6309   |   E-mail: lang.muvelodesi@gmail.com

Görgey Gábor tematikus est: Nyugalmas ház & Wiener valcer
Összeállítás
Görgey Gábor műveiből.

Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat részeként: „MINDEN NAP ÉRTÉKET ADUNK”

A rendezvény helyszíne: Láng Művelődési Központ Színházterme
Dátuma: 2021. ŐSZ., szombat
Időtartama: 18.00-20.00

 

 

Műsorról bővebben:
1. felvonás: Görgey Gábor: Nyugalmas ház
Ez a mulatságos bohózat arra a frappáns ötletre épül, hogy a mai polgári társadalomban a nyilvánosházak hölgyeinek kell a megközelíthetetlenség látszatát kelteniük, mert az úgynevezett tisztes polgári feleségek néha jobban játszák náluk az utcalány szerepét.
Műfaját tekintve nevezhetjük akár groteszk vígjátéknak, vagy akár társadalomkritikai parabolának is. Akárhogyan is csavarjuk a szót, Görgey Gábor maró humorú szatírával örvendezteti meg a nézőt. A pikáns témájú és sodró lendületű egyfelvonásosban egy fordított erkölcsiségű világ tárul elénk, ami a benne élők számára nem kevés bonyodalmat okoz.

A műsor szereplői:
Bálint Erika / Czibók Marcell / Demeter László / Göbl Gabriella / Korek Mária / Kis-Dörnyei Nóra / Komornik András / Lukács Renáta / Németh Szilvia / Rácz Ferenc / Seszták Mária

 

..........................  SZÜNET  ..........................
 
2. felvonás: PREMIER! Görgey Gábor: Wiener valcer bemutató előadás
Görgey Gábor kortárs magyar szerző bűnügyi komédiája nem csak felhőtlen szórakozást ígér, hanem olyan morális problémákat is felvet, amelyek emberi minőségünket helyezik górcső alá. A hetvenes években írt krimi-vígjátékból született előadás az értékrend, a morál teljes kiüresedését, önmagából való kifordulását sugallja, azt a napjainkban egyre hangsúlyosabb ellentmondást igazolva, amely szerint az ártatlanság bizonyítása szinte lehetetlen, a bűnösök pedig mindent megúszhatnak, ha az érdek úgy kívánja.
 
"Arra gondoltam egyszer, még a hetvenes években, hogy be kéne zsúfolni különböző embereket egy zárt térbe egy hullával, és kideríteni, ki hogyan viselkedik ebben a szituációban? A zárt térből vonatfülke lett egy nemzetközi expresszen - innét a cím: Wiener Walzer, de ezt inkább csak az egyáltalán nem "valceros" krimi ironiája kedvéért választottam -, ahová sorra szállnak be a különböző utasok. A titokban házasságkötésre utazó prominens dámától a nyugalmazott államügyészig, és a családi életre vágyó kis kurtizánig. Mind későn veszi észre, hova szállt be, és mint menekülni akar a kínos helyzetből. De egyiknek sem engedik meg a többiek, hogy egyedül hagyja el a helyszínt. Sorsukat összeköti a titokzatos hulla. Végül - mire az első állomás következik, ahol leszállhatnának - sikerül megegyezniük, és nagy garral együtt készülődnek a távozásra a kellemetlen fülkéből.
De ekkor közbeszól a véletlen: váratlanul új utas érkezik!"
 
A műsor szereplői:
Bálint Erika / Czibók Marcell / Demeter László / Göbl Gabriella / Korek Mária / Kis-Dörnyei Nóra / Komornik András / Lukács Renáta / Németh Szilvia / Rácz Ferenc / Seszták Mária
 
Rendező: RÁCZ FERENC
 
Program:
17.40 Beengedés a Színházterembe
18.00 Előadás kezdés
20.00 Rendezvény zárása
20.30 Főbejárat zárása

 

Belépődíj: tervezés alatt

Az Intézményben büfé és díjmentes ruhatár üzemel.

A rendezvényhez kapcsolódó Facebook esemény a lenti QR-kódot beolvasva vagy rákattintva érhető el:


Minden kedves érdeklődőt nagyon sok szeretettel várunk!
A műsor- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk!