H-1139 Budapest, Rozsnyay utca 3.  |   Levelezési cím: 1558 Budapest, Postafiók: 20.

Telefon: +36 1 349-6308, 349-6309   |   E-mail: lang.muvelodesi@gmail.com

Kedves Vendégeink!
 
Ezúton is tájékoztatjuk Önöket, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelően 2021. november 20-tól a Láng Művelődési Központ zárt tereiben is kötelező - a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személy kivételével - mindenkinek az orrot és szájat egyaránt eltakaró maszk viselése (kivétel: színpadon fellépők az előadás ideje alatt és a csak védettségi igazolvánnyal látogatható programok).
 
A 633/2021. Korm.rendelet elérhető itt: https://magyarkozlony.hu/.../12ca186dd90888f9.../megtekintes
 
A védettségi igazolvánnyal látogatható programok változatlanok, így pl. a zenés-táncos rendezvényeken (Latin táncest) továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni.
 
Tisztelettel kérjük megértésüket, türelmüket, együttműködésüket a szabályok betartásában!
Kellemes és hasznos időtöltést kívánunk minden Látogatónknak!
 
Budapest, 2021. november 19.
Láng Művelődési Központ vezetősége

 

Tisztázta a kormány, hol nem lesz kötelező maszkot viselni!

Az RTL Klub Híradójának megkeresésére tisztázta a kormány, hol kell mindenkinek maszkot viselnie, hol kell csak a dolgozóknak, és hol nem kötelező az egyáltalán, a megjelent rendelet alapján ez ugyanis a rendezvényszervezők szerint nem volt egyértelmű.
A kormány válaszában azt írta, ha egy rendezvényre eddig is kellett védettségi igazolvány, akkor ott a vendégeknek továbbra sem kell maszkot viselniük.
 
Ebbe a kategóriába tartoznak:
- a konferenciák,
- a zenés-táncos rendezvények
- és a koncertek.
 
Csak a dolgozóknak kell maszkot viselniük:
- az éttermekben,
- edzőtermekben
- uszodákban
- és szállodákban.
 
Azokon a helyeken pedig, ahol eddig nem volt szükség védettségi igazolványra, ott mindenkinek kötelező a maszk. Ilyenek:
- a plázák,
- a mozik,
- a színházak,
- a múzeumok,
- az üzletek.
 
A szabályok ellenőrzését a rendőrség végzi, amiben a Honvédség is közreműködhet. Szabálytalanság esetén az üzemeltetőt és a maszkot nem viselő személyt is büntethetik.