H-1139 Budapest, Rozsnyay utca 3.  |   Levelezési cím: 1558 Budapest, Postafiók: 20.

Telefon: +36 1 349-6308, 349-6309   |   E-mail: lang.muvelodesi@gmail.com

 

Vedd ölbe, ringasd, énekelj! Zenei nevelés a Kodályi elvek alapján.
Ajánlott a születéstől 3 éves korig.

Foglalkozások Intézményünkben:
minden szerdán 2 csoportban 9.30-10.00 és 10.15-10.45 óráig.

Foglalkozás vezető: Liget Regina.
Elérhetőség: reginaliget@gmail.com
Facebook oldal: www.facebook.com/Ringató-Láng

 

Részvételi díj:
Szeptembertől 1800.-Ft/alkalom.
Az 5 alkalmas bérlet ára 8000.-Ft (1600.-Ft/alkalom). A bérlet nem jár le, sőt Liget Regina többi helyszínére is érvényes.

 

A Ringató - praktikus tudnivalók
A Ringató alapítójának gondolatai: Gróh Ilona

A foglalkozások célja, hogy oldott szeretetteli légkörben a kisgyermekes szülőkkel megismertessük a zenei nevelés lehetőségeit, a szülők és a gyerekek átéljék a közös éneklés és játék élményét. Nem a gyerekek megtanítása, nem a fejlesztés a cél! Mindenekelőtt a felnőttekben szeretnénk kedvet ébreszteni az énekléshez. Segítséget, bátorítást adni, útmutatást az értékes zenei anyag válogatáshoz. Természetesen emellett  célunk még, hogy a gyerekek művészeti, ezen belül zenei nevelése elkezdődjön már a legkisebb korban, érzékennyé, fogékonnyá váljanak a gyerekek a jó zene, a művészetek iránt. Ezért élő énekszóval, mondókákkal, dajkarímekkel, hangszerjátékkal vesszük körül őket, és ha kedvük van bekapcsolódhatnak az ölbéli játékokba is. A Ringatókra már néhány hónapos kisbabákkal lehet érkezni, a felső korhatár pedig az óvodáskor kezdete. Fontos, hogy a foglalkozásokon a gyerekeket nem osztjuk csoportokra életkor szerint, és örülünk, ha a foglalkozásainkra nemcsak az anyukák jönnek a gyerekekkel, hanem az édesapák és a nagyszülők is. A csoportokhoz folyamatosan lehet csatlakozni. A rendszeresen működő foglalkozások - a hagyományos Ringatók - általában 30 percesek. (Ettől eltérő lehet pl. a színpadi vagy koncerszerű Ringató.) A foglalkozásokon zavaró lehet az esetlegesen előkerülő játék, az elöl hagyott enni- és innivaló, továbbá a késve érkezés, a felnőttek egymás közti beszélgetése vagy a megszólaló mobiltelefon zavarhatja a foglalkozást, a céljaink megvalósítását. Székeken, szőnyegen ülnünk, praktikus a kényelmes ruha, zokni (még nyáron is) vagy váltócipő szükséges.


Bízom benne, hogy a kisgyermekes szülők megtalálnak bennünket, és örömüket lelik a közös éneklésben, játékban.

 

A "Ringató foglalkozás" a Magyar Szabadalmi Hivatal védjegylajstromában a 189 845 sorszámon bejegyzett védjegy.

Az egyre bővülő, már a határainkat is átlépő hálózatban Ringató néven tartanak foglalkozásokat a kolleganőim, akik elvégezték a Ringató tanfolyamot. Azonos módszerekkel dolgozunk, azonos elveket követünk. Természetesen minden foglalkozásvezetőnek a saját egyénisége érvényesül ezeken a programokon, és ez így helyes. A Ringató nem franchise, a védjegytulajdonos és a védjegyhasználók között gazdasági kapcsolat nincsen. A foglalkozásvezetők csoportja a nevelésről és a művészetről, a kettő kapcsolatáról hasonlóan gondolkodó, azonos értékek mentén haladó szakmai-baráti közösség. A Ringató módszertani tanfolyam: A Ringató foglalkozás vezetése speciális képességet, tudást feltételez. Az ehhez szükséges művészetpedagógiai ismereteket jelenleg sehol nem tanítják. A tanfolyamra alkalmassági vizsgával lehet bekerülni. Elengedhetetlen a kottaolvasási készség, megfelelő éneklési készség, ritmusérzék, zenei hallás, továbbá a zenei "múlt" pl: kórustagság, zeneiskolai tanulmányok, hangszertudás stb..

 

A Ringató foglalkozásokról Babják Annamária a Telekeszi Tv riportere készített Liget Reginával - a mi Ringató foglalkozásvezetőnkkel - egy rövid kedvcsináló interjút, ami a lenti linken megtekinthető.