H-1139 Budapest, Rozsnyay utca 3.  |   Levelezési cím: 1558 Budapest, Postafiók: 20.

Telefon: +36 1 349-6308, 349-6309   |   E-mail: lang.muvelodesi@gmail.com

Énekkari próba: kedden és pénteken 18-20 óráig.
Karnagy: Zongor Attila.

 

Stella Kamarakórust 1977-ben alapították a zene, a kóruséneklés barátai. Célul tűzték ki a magyar és a nemzetközi kórusirodalom reme­keinek megismerését, népszerűsítését, magas szintű bemutatását a tagok zenei önképzését. Néhány év elmúltával, programjuk kibővült azzal, hogy feladatuknak tekintették hazánk kóruskultúrájának megismertetését nemzetközi szinten a régebbi és újabb magyar kórusirodalom műveinek előadásával.

Az énekkar tagjai fiatal és középkorú orvosok, tanárok, tanítók, óvónők, mérnökök és különböző területen dolgozó szakemberek, egyetemisták, középiskolások. Az együttes vezetője, alapító karnagya Baráz József nyugalmazott gimnáziumi tanár volt. 1926. január 27.-én született Füzesabonyban. Diplomáját 1955-ben szerezte a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián. Zenetörténeti, módszertani előadásai (Kodály módszer) a hazai rendezvényeken kívül külföldön is - elsősorban Németországban és Olaszországban - igen népszerűek voltak. Az 1977-ben alapított kórusa, a több mint harminc esztendő alatt több állami és külföldi díjat begyűjtve bejárta egész Európát, de megfordultak az Egyesült Államokban és Kanadában is. Ezen utazások egyikének alkalmával maga II. János Pál pápa személyesen fogadta és áldotta meg a kórust. Angyalföldhöz 1995. novemberétől kötődött, amióta a Láng Művelődési Központban talált végleges otthont kórusának. A tanítás, és a zene szeretetének továbbadása lételeme volt. Az utolsó időben, bár meggyengült egészségi állapota, de munkásságát az utolsó pillanatig megrendíthetetlenül folytatta.  A halál 2012. szeptember 20.-án ragadta el, életének 86. évében.

A kórus műsorán reneszánsz, barokk és klasszikus egyházi, világi művek, spirituálék, népszerű jazz feldolgozásokon kívül Kodály, Bartók, Bárdos és más magyar zeneszerzők művei szerepelnek.

 

AMIRE A LEGBÜSZKÉBBEK

1991-ben a Stella Kamarakórus koncertet adott Olaszországban, ahol személyesen II. János Pál pápa gratulált a kórus munkájához.

Bővebb információért a linkre kattintva keresse fel a kórus hivatalos

Facebook oldalát:

www.facebook.com/Stella-kórus